Снимка: БТА, архив
fallback

Време е за трудни разговори с Русия заради подкрепата й за режима в Сирия и подривните й действия в Европа, заяви днес съветникът на президента на САЩ Доналд Тръмп по въпросите на националната сигурност Ейч Ар Макмастър, цитиран от Ройтерс.

Oще по темата
Говорейки по американската телевизия Ей Би Си, Макмастър каза, че руската подкрепа за Асад е проточила сирийската гражданска война и е предизвикала криза, която е обхванала и Ирак, съседните страни и Европа.

"Така че подкрепата на Русия за такъв ужасен режим, който е страна в такъв конфликт, е нещо, което трябва да бъде поставено на въпрос, така както и подривните действия на Русия в Европа", заяви той.
 
Макмастър обобщи, че е дошло време за "трудни дискусии с Русия". 
 
Той защити решението на държавния секретар Рекс Тилърсън да посети Москва миналата седмица на фона на засиленото напрежение в двустранните отношения след американските ракетни удари в Сирия.
 
"Вижте, когато отношенията са в най-ниската си точка, може да се върви само нагоре. Така че аз мисля, че времето на визитата на държавния секретар в Русия бе избрано отлично", аргументира се Макмастър. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

85

ognyanz

преди 7 години

От такива начални позиции, каквито е представил съветникът на Тръмп, най-вероятно нищо няма да излезе от тия преговори. В Сирия изборът е: Асад или Ислямска Държава. И сирийците ще направят своя избор. А т.н. "подривна дейност" на Русия в Европа не е нещо повече от пропагандно клише. САЩ се месят много повече в европейската политика, но и с Русия европейците не могат да не се съобразяват. Ние например щяхме да правим постоянна група кораби с Турция срещу Русия. А цената на газта се качи с 30%.

84

Анонимен

преди 7 години

трумп козирува вече на путин след като лавров изрита тилърса без съжаление и полза от москва.много американски майки ще плачат от глупостите на тромпета

83

Анонимен

преди 7 години

До ШопДришъл, Путин е висок 170 см. Не е джудже, а и да беше, руснаците казват "Карлик, но вот с таким ...". И показват ръката до лакътя. Ти го заслужаваш, но не знам, дали няма да те зарадва!А US-пилотите вече искат разрешение от руснаците за полети над Сирия.А, потърсете видео как представителят на Русия в Съвета за сигурност при ООН Владимир Сафронков гняви англичанина Райкрофт! Кеф!

fallback