Reuters, архив
fallback

ЕС продължи с една година санкциите срещу Иран заради сериозни нарушения на човешките права, предаде Асошиейтед прес.

ЕС заяви, че продължава забраната за пътувания и замразяването на активи на 82 физически лица, а също и забраната за износ от ЕС, който би могъл да спомогне за задушаване на вътрешната опозиция в Иран.

Ограниченията бяха наложени през 2011 г. заради репресии, засегнали мирни протестиращи, журналисти и правозащитници. Санкциите са насочени и срещу лица, участвали в изтезания, нехуманно третиране, убийство с камъни или обесване.

След продължаването им санкциите ще продължат до 13 април 2018 г. Те са отделни от отменените вече санкции, наложени заради иранска ядрена програма.(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 7 години

Ако ЦРУ и МИ6 не бяха провели операция "Аякс", Иран може би щеше да се разви по друг начин. Но нали им спряха кранчето на нефта, организираха държавен преврат. Сега санкции за едни (Иран, Сирия, Русия), които не слушкат САЩ, а за други, които са послушковци - няма (СА, Катар, ОАЕ, Йордания, Украйна).

19

Стамат

преди 7 години

Точно така!Трябва да се увеличават санкциите с/у Россия, Иран и Северна Корея! :-)

18

Pesho

преди 7 години

Какео се правите на интересни бе. Саудитска Арабия това го прави всеки ден. Че даже и със хеликоптер връзват мъртвото тяло и го разнасят из града че да го видят повече хора. Санкции сложили на Иран. Тия от ЕС на съвсем *** ще ни направят още малко.

fallback