Снимка: Reuters
fallback

Основният заподозрян за терористичното нападение в Стокхолм на 7 април Рахмат Акилов от Узбекистан признал по време на разпит, че е действал по заповед на "Ислямска държава", съобщи шведският в. "Афтонбладет", цитиран от ТАСС.

Oще по темата

На разпита се изяснило, че Акилов е мюсюлманин и привърженик на ИД.

"Бомбардировките в Сирия трябва да бъдат прекратени", заявил той и добавил, че заповедта за извършване на нападението получил от екстремистите от тази страна, предаде БТА.

Според вестника, Акилов казал също, че в Стокхолм е извършил "атака срещу неверници".

По-рано шведската полиция съобщи, че 39-годишният заподозрян е имал симпатии към екстремистки организации, сред които и "Ислямска държава".

Той е бил и кандидат за убежище, информират още властите, но молбата му била отказана и той е трябвало да бъде депортиран.

Припомняме ви, че на 7-и април камион прегази пешеходци на централна улица в Стокхолм и после се вряза в търговски център. При атентата загинаха четирима души, а 15 бяха ранени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Христо

преди 7 години

И къде изчезна матералът, в който се твърдеше, че терористът е РУСНАК. Или някой все още бърка Русия със СССР ???!!! Срамно за хора, наричащи себе си журналисти.......

7

Анонимен

преди 7 години

Има ислям има проблем.

6

Темида

преди 7 години

Ейййй смятай...един терорист да има. Мислех, че пак ще е някой АМОК случен.

fallback