Снимка: БТА
fallback

Русия е косвено отговорна за всяка една от 87-те жертви от нападението с химическо оръжие в северозападния сирийски град Хан Шейхун, заявява в статия във в. "Сънди таймс" британският министър на отбраната Майкъл Фалън, цитиран от Франс прес.

В публикацията Фалън разобличава отговорността на Русия като основен поддръжник на режима на Башар Асад.

"Ако Русия иска да бъде освободена от всякаква отговорност при бъдещите нападения, Владимир Путин трябва направи така, че да бъдат действително изпълнени ангажиментите за унищожаване на химическия арсенал на Асад. Путин трябва да се ангажира изцяло и с усилията на ООН за постигане на мир", пише британският министър.

"Можем да сложим край на страданията на сирийците, но само ако Москва също разбере посланието от въздушните удари в четвъртък вечер", допълва Фалън, имайки предвид 59-те крилати ракети, изстреляни по сирийската военна база Шайрат от два американски кораба в Средиземно море.

Намесата на САЩ последва предполагаемо нападение с химическо оръжие, приписвано на сирийския режим, при което загинаха 87 души в бунтовническия град Хан Шейхун.

"Днес призоваваме всички страни да се върнат на масата на преговорите и да постигнат споразумение", посочва британският министър на отбраната, отбелязвайки отново, че "президентът Тръмп е взел правилно решение".

В статията си Фалън подчертава, че такова споразумение трябва да постави началото на представително управление, в което Асад да няма никаква роля. Той признава, че "това не е лесно, но не е невъзможно".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

130

Анонимен

преди 7 години

Вярвам западните дипломати постепенно да разберат че от Русия трудно ще получат съгласие за нещо чрез диктат - дори и без Путин да е там. Това не е като да спечелиш студената война когато всички източно европейци се надигнаха срещу комунистическата диктатура. За спечелване на Нова студена война ще са необходими много-много оръжия и жертви

129

УУ

преди 7 години

Тя Русия и Мъртво море е убила, ама я прикривате.

128

топуз

преди 7 години

Както винаги нагли и арогантни САЩ,подли и двулични - мир ще има когато спрете да подкрепяте джихадистите и оставите сирийците сами да решат дали да свалят Асад.

fallback