Снимка: Reuters

Два влака се сблъскаха край Москва снощи, при инцидента пострадаха десетки, съобщават световните агенции.

Ударът е станал между пътнически влак Москва-Брест и крайградски пътнически влак Москва-Вязма вчера вечерта западно от руската столица, предаде ТАСС, като се позова на медицински източници, пише БТА.

Помощ на място са получили 12 души, а 11 са хоспитализирани, включително едно дете, потвърди Министерството на извънредните ситуации.

Катастрофата е станала в 22,55 ч. московско време в района на Филевския парк на линия Кунцево-Фили.

Машинистът на електричката, за да не прегази човек, който пресичал релсите, задействал аварийната спирачка. Зад него на минимално разстояние се движел пътническият влак Москва-Брест, който също предприел аварийно спиране, но поради малкото разстояние не успял да предотврати сблъсъка. Четири вагона от влака за Брест са дерайлирали.

Всички пътници са евакуирани в център за временно настаняване. Пострадали са пътниците от влака за Брест. В електричката нямало пътници по предварителна информация от железниците.

След катастрофата е спряно движението по Смоленското (Беларуското) направление и в двете посоки поне до сутринта, докато бъдат ликвидирани последиците от катастрофата. В ремонтните работи участват 170 души и 70 единици техника, в това число два аварийни влака.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase