Сергей Лавров. Снимка: архив, Reuters
fallback

Външните министри на Русия и Турция Сергей Лавров и Мевлют Чавушоглу смятат, че преговорният процес е безалтернативен път за решаване на ситуацията в Сирия, заяви руското външно министерство след телефонен разговор между двамата министри, предаде ТАСС.

Oще по темата

"От двете страни бе отбелязано, че продължаването на междусирийския преговорен процес няма алтернатива и е единственият път за постигане на мир в Сирия", се казва в изявление на руското дипломатическо ведомство.

В разговора Сергей Лавров е подчертал, че ударът на САЩ по сирийско летище близо до Хомс подронва усилията на Москва и Анкара за решаване на сирийската криза.

"Сергей Лавров подчерта, че подобна проява на агресия е недопустима и може да усложни вече напрегнатата ситуация и да подрони предприетите от Русия и Турция усилия по мирното решаване на сирийската криза. Подчертана бе важността на едно обективно, непредубедено разследване на всички обстоятелства на трагичните събития в Хан Шейхун, както и на предишните случаи на използване на химическо оръжие от бойци на терористични организации", заявява руското външно министерство.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 7 години

Всички шашмалогии досега бяха за протакане на времето, а то е пари и второ за да могат да се доставят на идил съвременно оръжие и време за обучение.

34

До турчина

преди 7 години

"Спираш им доставките на оръжия(а те все още им продават оръжия) пускаш им една силна армия по въздух и земя и със съгурност няма да трае повече от една седмица"Прав си колега, но това няма да им върши работа...т.е. да свърши войната!Кои държави продават оръжия...кой хвърля даже без притеснения сандъци с оръжия с парашут от небето на терористи! Света е по голям от пет...но точно тези пет държави продават оръжия и най-интересното е, че се наричат ООН...безсрамници!

33

Българина

преди 7 години

Проблемът с тия велики сили - САЩ, Русия, Китай + Англия и Франция (които не са вече толкова велики) е, че не им пука изобщо за обикновените хорица - ние сме просто асети - ***, работна ръка. Даже Земята и без друго е пренаселена, тъй че проблем няма. Проблем има с интелегентните хора, които имат мнение и не се манипулират толкова лесно. Тях никоя власт не ги обича. Пречкат се и задават неудобни въпроси. Такива от хиляди години първи се изтрепват. Затова и човечеството не дърпа много.

fallback