Снимка: Reuters

Американските удари в Сирия са агресия срещу суверенна държава, смята президентът на Русия Владимир Путин, предаде Фокус, като цитира ТАСС.

"Путин също така вижда в ударите в Сирия от страната на САЩ опит за отвличане на внимание на световната общност от многобройните жертви сред цивилното население в Ирак", допълни говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Още по темата

"Президентът Путин счита американските удари в Сирия като агресия срещу суверенна държава в нарушение на международното право, при това под измислен предлог", подчерта Песков.

Американската атака сериозно вреди на руско-американските отношения, "които и без това са в плачевно състояние" и пречи ефикасно да се противодейства на тероризма, заяви Песков, предавайки мнението на Путин.

Руският президент е на мнение, че американският удар е опит да се отвлече вниманието на света от многото жертви сред мирното население в Ирак, добави Песков.

"И най-вече Путин счита, че тази стъпка не ни приближава към крайната цел в борбата с междунарония тероризъм, а напротив - създава сериозни препятствия в създаването на международна коалиция за борба с него и ефективното противодействие на това световно зло, което президентът на САЩ Доналд Тръмп провъзгласи като една от основните си задачи по време на предизборната си кампания", заяви Песков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase