Сергей Лавров. Снимка: архив, Reuters

Външните министри на Русия и Турция Сергей Лавров и Мевлют Чавушоглу смятат, че преговорният процес е безалтернативен път за решаване на ситуацията в Сирия, заяви руското външно министерство след телефонен разговор между двамата министри, предаде ТАСС.

Още по темата

"От двете страни бе отбелязано, че продължаването на междусирийския преговорен процес няма алтернатива и е единственият път за постигане на мир в Сирия", се казва в изявление на руското дипломатическо ведомство.

В разговора Сергей Лавров е подчертал, че ударът на САЩ по сирийско летище близо до Хомс подронва усилията на Москва и Анкара за решаване на сирийската криза.

"Сергей Лавров подчерта, че подобна проява на агресия е недопустима и може да усложни вече напрегнатата ситуация и да подрони предприетите от Русия и Турция усилия по мирното решаване на сирийската криза. Подчертана бе важността на едно обективно, непредубедено разследване на всички обстоятелства на трагичните събития в Хан Шейхун, както и на предишните случаи на използване на химическо оръжие от бойци на терористични организации", заявява руското външно министерство.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase