Снимка: Reuters
fallback

Мъжът, който бе арестуван снощи в предградие на шведската столица и за който през нощта бе обявена мярка задържане под стража, е заподозрян, че е шофирал откраднатия камион, който прегази пешеходци на централна улица в Стокхолм и после се вряза в търговски център.

Oще по темата

Това предадоха Франс прес и Ройтерс, като се позоваха на говорител на шведската полиция.

Смятаме, че мъжът, задържан под стража, е извършителят на атентата, каза говорителят Ларс Бистрьом.

Според много шведски медии става дума за 39-годишен узбекистанец, който симпатизирал на организацията "Ислямска държава". Той е задържан в северно предградие на Стокхолм.

При атентата вчера загинаха четирима души, а 15 бяха ранени. Девет души са в тежко състояние.

През миналата нощ полицията извърши редица обиски, но засега не съобщава резултатите от тях, допълва ТАСС.

Днес голяма част от улица "Дротнинггатан", на която бе извършено нападението вчера, е затворена за пешеходци. Националният флаг пред държавните учреждения и кралския дворец бяха свалени наполовина в знак на траур.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 7 години

До 36Аз и на днешната държава и медии не вярвам. Просто ни отпуснаха малко каишката.

35

Казах ли ви?

преди 7 години

Вносът на шведи у нас през 60-те - 70-те год. на 20-и век е бил експеримент.Заинтересуваните са видели какви са резултатите. Сега прилагат същото в по-едър мащаб, за да унищожат Европа.Не носим вина за дивашкия експеримент, на който е била подложена родината ни преди половин век. Не са ни питали искаме ли такива сънародници и дали сме съгласни да им се дават безспир най-различни бонуси.Бихме могли обаче да приложим контра-експеримент под девиз "Спасението на България", та и Европа да се поучи

34

№39 се изказва като

преди 7 години

баба-"активен борец против фашизма и капитализма", взела думата на ОФ-събрание.Безконечното нарастване на човечеството е не само ненужно, но е и вредно.Достатъчно е семействата да имат по две деца.Говоря за семействата на онези хора, които Виктор Орбан много сполучливо нарече "градивни личности".Феминизмът не е причина, а логично следствие от нуждата от повече работна ръка в началото на епохата на капитализма.И най-важното - идеята за феминизма е остаряла като марксизма.Ти в кой век живееш?

fallback