Снимка: Reuters
fallback

Американската посланичка в ООН Ники Хейли разкритикува остро Русия, че не е съумяла да усмири сирийския си съюзник. Тя направи това ден след предполагаема химическа атака в Сирия, взела 72 жертви, включително 20 деца, предаде Франс прес.

Oще по темата

"Колко още деца трябва да умрат, за да прояви Русия загриженост?", запита Хейли на извънредно заседание на Съвета за сигурност във връзка с нападението в градчето Хан Шейхун в Северозападна Сирия.

Посланичката на САЩ в световната организация предупреди, че когато ООН не успява да действа колективно, тогава страните са принудени да предприемат действия, посочват Ройтерс и БТА.

Сирийският президента Башар Асад е човек без съвест, а Сирия, Русия и Иран не са заинтересовани от мир, каза Хейли, цитирана от ДПА.

"Ако Русия беше изпълнила задължението си, нямаше да са останали никакви химически оръжия, които сирийският режим да използва", заяви американската посланичка, която ще председателства Съвета за сигурност през април.

Има една очевидна истина: Асад, Русия и Иран нямат интерес от мира, добави тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

jimmy

преди 7 години

леле тази ники прилича на ромка и лъже като такава:) тия американци не разбраха ли , че вече всички по света им видяха лъжите и декократурата и не им я искат. това е като крадеца дето вика дръжте крадеца, разсипаха близкия изток и избиха милиони и русия и :диктаторите: им виновни:) то за тези култури си трябва диктатура но то и в ФАЩ си е диктатура

36

УСА са жалки

преди 7 години

"US посланикът в ООН" както е тръгнало ще си го навре отзаде сам. Тия са толкова *** че воденето ИМ за носа от Британия изглежда смешно ако не беше тъжно. Сега пак ще очакваме някой *** (като Колин Пауъл) американски генерал да разклаща шишенце със захар подадено му от англииските хитри лисици с убеждението че клатушка БОВ.Докато САЩ прахосват трилиони по имагинерни страхотии Британия вече се очерта като един от бъдещите центрове на света.Да си голям и мускулест НО *** е жалка за УСА картинка.

35

ОНЗИ

преди 7 години

Проявите на АМЕРИКАНСКАТА ДЕМАГОГИЯ са вечни - мръсни и нагли, както се казва ".... ПО АМЕРИКАНСКИ ..."

fallback