Снимка: архив, Reuters
fallback

Израел обяви, че съкращава с още 2 млн. долара вече намалената си вноска в бюджета на ООН за тази година, предаде Ройтерс. Това е израз на протест срещу резолюциите, приети от различни органи на световната организация, в които се осъжда еврейската държава.

Премиерът Бенямин Нетаняху, който държи и поста на външен министър, е дал указание на министерството да съкрати вноската в ООН и да използва тези пари за помощ за развиващи се страни, които са приятелски настроени към Израел.

Това е второ подобно съкращение на вноската за тази година. През януари бе обявено, че Израел намалява вноската си в ООН с 6 млн. долара. Така след новото съкращение от планираната си редовна годишна вноска в размер на 11,7 млн. долара Израел ще внесе в бюджета на ООН само 3,7 млн.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Жибор

преди 7 години

Прави са хората- защо им е да финансират паразитна институция,от която няма никаква полза?

1

Анонимен

преди 7 години

Нормално е да си дадеш парите за тези, които ти са приятели и не острят нож да ти го забият в гърба. Ев.реите не са глупави. Не се ду.пят на никого.Само българите са изменници защото лицето на България е мафията, която смее да нарича себе си демократично управление, Продават националните интереси на народа си за да получат пари за крадене.

fallback