Снимка: архив, Reuters
fallback

Стотина души бяха осъдени от турски съд на лишаване от свобода за периоди между една и 21 години в дело срещу кюрдски опозиционери, обвинени в принадлежност към политическото крило на Кюрдската работническа партия, съобщи Франс прес.

Започналият през 2009 г. съдебен процес е воден срещу Съюза на кюрдските общини - нелегална организация, смятана за политическо крило на ПКК.

Съдът в Диарбекир осъди вчера 111 души за "принадлежност към терористична организация", "ръководене на терористично сдружение" и нарушаване на правилата за участие в протести. Четиридесет и трима бяха обявени за невинни.

На 21 години затвор бе осъден Камуран Юксек, съпредседател на прокюрдската Партия за мир и демокрация. На година и три месеца условно лишаване от свобода бе осъден бившият кмет на град Мардин Ахмет Тюрк.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 6 години

До 8Защото нашето образование ни го насажда от малки в училище. Вид пропаганда е.

9

х3. до славианин

преди 7 години

"Защо ли в съзнанието на всеки нормален човек думата ''турчин'' предизвиква асоциация за див, примитивен и изостанал човек"Защото драги, хората от тая част на света ги е страх от турците,това е било така и в далечната и близка история. пример;15_век Папата като биел камбаната в 9 часа - отправял молитви.. за да ги пази от Турците. Защото ако дойдат те, данъка който събират от хората ще секне. и да те поправя-обикновенните хора никога не са се плашели от турците.

8

славянин

преди 7 години

Защо ли в съзнанието на всеки нормален човек думата ''турчин'' предизвиква асоциация за див, примитивен и изостанал човек !? Защото за турчина всеки който се бори за свободата си е терорист, както определят Левски, Ботев и останалите наши борци за свобода! Анадолските първобитници завинаги ще си останат нагли диваци и варвари!

fallback