Снимка: Reuters
fallback

Радикалната групировка "Ислямска държава" пое отговорност за терористичното нападение, извършено в сряда вечер в сърцето на Лондон – пред сградата на парламента, предава Reuters.

Oще по темата

"Извършителят на атаката от вчера пред британския парламент в Лондон е войн на "Ислямска държава" и извърши операцията в отговор на призивите за нападения срещу гражданите на коалицията", се казва в изявление, разпространено от свързаната с джихадистите агенция Amaq.

Атаката беше извършена на 22 март. Нападателят преднамерено блъсна с кола няколко пешеходци на моста Уестминстър близо до сградата на парламента, после слезе от автомобила и се нахвърли с нож срещу полицай и беше застрелян от служителите на реда.

Загинаха общо четирима души, сред които и самият нападател и раненият от него полицай. Две от жертвите са пешеходци. При инцидента пострадаха и близо 40 души, от които 29 все още са в болница, седем от които – в критично състояние, припомня Би Би Си.

Властите квалифицираха случилото се като терористичен акт. През нощта полицията извърши операции в Лондон, Бирмингам и други градове в опит да открие евентуални лица, свързани с нападателя. Засега са задържани седем души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 7 години

До Анонименто ако друг поеме отговорност от ИД ще ги съдят за неправилно използване на запазена марка

fallback