Януш Корвин-Мике. Снимка: архив, Reuters
fallback

Седем хиляди души подписаха международна петиция с призив към Европейския парламент да санкционира полски евродепутат, който заяви, че жените "трябва да печелят по-малко от мъжете, защото са по-слаби, по-дребни и по-малко интелигентни", предаде Франс прес.

Януш Корвин-Мике освен това отправи нацисткия поздрав в залата на европейската институция.

Световното движение за защита на гражданските права "Аваз" поде тази инициатива в интернет срещу евродепутата от крайната десница.

"Искаме ЕП да отстрани Корвин-Мике след омразните слова, които изрече по адрес на жените и мигрантите и след като направи нацисткия поздрав в залата" в сряда, навръх Международния ден на жената, е написано в петицията.

"Тези действия са в нарушение на правилата на ЕП и са в разрез с ценностите на целия Европейски съюз", се допълва в текста.

Седемдесет и четири годишният Корвин-Мике е бил санкциониран в миналото от ЕП заради расистки коментари и изказвания за Холокоста, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 7 години

Разпаднахме ли го вече, бре, другари? Дойде ли светлото бъдеще? Прокопи чака от 3 години.

19

Циник 3

преди 7 години

Да не говорим кой е Вернер фон Браун..."бащата на американската астронавтика", когато си решил да вярваш на "официалната" история - много си сгрешил!Защо никой не споменава за съвместния военен парад на " Червената армия", и Вермахта по улиците на окървавена Варшава?Или затова, че Вермахта е посрещан като освободител в някой съветски республики?Не ми се продължава - чети , и се интересувай сам...нямам време и мерак - да те ограмотявам!И виж кои са собствениците на Тисен и Круп...все евреи!

18

Циник 2

преди 7 години

Госпожа Кванд - по-късно глава на фамилията - става г-жа Гьобелс! Да,да - за същия Гьоцелс говоря...историята Санчо - е ясние , което трябва да се консумира "непредубедено"...чел си..."политкоректен" "булшит"!

fallback