Снимка: БТА
fallback

Австрийският външен министър Себастиан Курц предлага създаването на центрове за бежанци извън пределите на ЕС, които да работят съвместно с Върховния комисариат за бежанците на ООН, предаде ТАСС.

Според Курц тези центрове биха могли да бъдат разположени в частност в Грузия и на Балканите. Това мнение Курц е изразил пред германския в. "Билд" в съвместно интервю дадено с представителя на германския Христиандемократически съюз Йенс Шпан, съобщава БТА.

Нужни са ни центрове за бежанци извън пределите на ЕС, които да работят съвместно с Върховния комисариат за бежанците на ООН. Не е от такова фундаментално значение къде конкретно ще бъдат разположени те. Важното е те да предоставят защита и хората, които се опитват да влязат в Европа нелегално, биха могли да бъдат пратени там, е казал Курц пред изданието, предаде ТАСС.

Подобни центрове може да бъдат създадени в такива страни като Грузия, Египет или в западни балкански държави, е допълнил той.

На въпрос на журналист на изданието дали трябва да бъде закрит за незаконни мигранти средиземноморският маршрут, Курц е отвърнал положително, а Шпан отговорил, че е необходимо със страните от Северна Африка да бъде сключено миграционно споразумение като това, сключено миналата година с Турция.

Средиземноморският маршрут е пътят, по който в Европа пристигат най-много мигранти. На второ място е Балканският маршрут.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 7 години

На Балканите значи...Ние на Балканите не сме канили никого!Вие си ги канихте, вие се оправяйте! Писна ни от простотиите ви! Два дни не сте на едно мнение.

36

dk

преди 7 години

този младок като нашите лилета ,калинки и т н тръгнал да дава акълсмятам ,че за да заемаш такива постове държавни трябва много опит и годинка ,а не само хъс и костюмитрябва да се извърви дълъг път и както в америка мандатностза 4 год да покаже какво може и да си ходии купуване на гласове няма да има толкова много

35

Анонимен

преди 7 години

За Сан Марино или Лихтенщайн не казват нищо.

fallback