Снимка: архив, Reuters
fallback

Европейският парламент прие резолюция, с която призова Европейската комисия да препоръча връщането на визите за гражданите на САЩ.

Комисията трябва да подготви препоръката в срок от два месеца. След това препоръката може да бъде утвърдена или отхвърлена от Съвета на ЕС и от евродепутатите.

Ако решението премине успешно всички процедури, визите за гражданите на САЩ ще бъдат върнати за срок от една година.

Според ЕК това би довело до икономически загуби за ЕС от близо седем милиарда евро и временната загуба на 140 хиляди работни места.

Резолюцията на ЕП е предизвикана от това, че САЩ все още изискват визи за гражданите на България, Румъния, Полша, Хърватия и Кипър.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

8

преди 7 години

Между другото има предостатъчно възможности да се извиват топките на еурогейската комисия - примерно СЕТА можеше да се изтъргува страшно скъпо - за Южен поток, Шенген или Еврозона, за ратификацията на Лисабонския договор също можеше да се искат много неща - но булгаристансата политическа класа не може да си изкара езика от *** на същата тая комисия, че да поиска нещо

21

8

преди 7 години

Гeйропa на две скорости, свиквайте овце

20

ВЬЗМУТЕН ГРАЖДАНИН

преди 7 години

" ДОБРАТА СТАРА ЕВРОПА " ЗА ПОРЕДЕН ПЬТ ПРИЛАГА ДВОЙНИТЕ СТАНДАРТИ СПРЯМО НАС.ИМА РЕЦИПРОЧНОСТ И ТЯ ТРЯБВАШЕ ДА БЬДЕ НАЛОЖЕНА ПРЕДИ 1 ГОДИНА , НО ОТТОГАВА САМО ЧАКАЙТЕ ЩЕ ВИДИМ ЩЕ ИМА ЗАГУБИ И Т.Н ... ЯВНО ТОЗИ ЕС ИЗДИША И НЕ СЕ СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ КОГАТО СТАВА ВЬПРОС ЗА ПЕРИФЕРИЯТА !!! АКО СТАВАШЕ. ВЬПРОС ЗА ИНТЕРЕСИТЕ НА СТАРИТЕ СТРАНИ ЧЛЕНКИ ДАЛИ ЩЯХА ТАКА ДА СЕ РАЗМОТАВАТ - ЕДВА ЛИ !!!

fallback