Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Британски учител мюсюлманин, пътуващ с група ученици на екскурзия в Ню Йорк, не получил разрешение да се качи в самолета за САЩ.

Случката, разиграла се на летището в Рейкявик, станала миналата седмица, след като федералният съд официално блокира спорния антиимигрантки указ на Доналд Тръмп.

Джухел Миа, който е преподавател в прогимназия в Уелс, пристигнал в Исландия на екскурзия с учениците си. От Рейкявик децата трябвало да отпътуват за Ню Йорк.

Oще по темата

Въпреки валидната си американска виза обаче, 25-годишният учител, който е с британско гражданство, не бил допуснат да се качи на излитащия самолет.

Миа заяви, че се е почувствал като престъпник, когато му казали, че не може да се качи. Той бил свален от машината от охраната на летището под ужасените погледи на учениците си и на придружаващите го негови колеги.

Проблемите на британските граждани, които са родени в една от седемте близкоизточни държави от черния американски списък, продължават, коментират британски медии.

Те припомниха изказване на външния министър Борис Джонсън пред камарата на общините в британския парламент в края на миналия месец. Джонсън заяви, че Лондон е получил уверения от посолството на САЩ, че британски граждани с валидни паспорти няма да бъдат ограничавани в пътуванията, независимо къде са родени и дали имат втори паспорт.

Oще по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 7 години

Този даскал не се ли гледа на огледало,невижда ли ,че от всякъде му личът джихадиските наклоности!

38

Виза ли? Каква виза?

преди 7 години

Между другото поредната объркана журналистическа преписваческа статия. Гражданите на Великобритания НЕ СЕ НУЖДАЯТ от визи за САЩ поради наличието на така нарeчената visa waiver program. По нея редица европейски страни, като Холандия, Германия, Унгария, между тях и ЮКЕЙ, не се нуждаят от визи да пътуват до САЩ, ако престоят им е до 90 дни като туристи или посетители. Каква виза какви пет лева?

37

Берлин

преди 7 години

Ако съберат един взвод от Тръмпове, всичките взети заедно биха имали по-малко пипе от това арабско даскалче. :)))

fallback