Снимка: архив Reuters
fallback

Британски министри кръстосаха шпаги по повод плановете на правителството да пренасочи милиони британски лири като международна помощ за източноевропейските държави.

Плановете на правителството бяха да пренасочи финанси към Източна Европа в замяна на подкрепа в предстоящия вот за Брекзита, посочват британският "Sunday times" и "Politico".

Министри и представители на "Даунинг стрийт" смятат, че финансите, предназначени за проекти в Азия и Африка, на стойност над 12 млн. британски лири, биха могли да бъдат вместо това пренасочени към държави като Полша, Унгария и прибалтийските държави.

Представители на Департамента за международно развитие се противопоставиха на предложението. Според тях проектът е незаконен, защото заради международните регулации единствените държави в Източна Европа, които могат да получат помощи за развитие са Украйна и Албания, които са обаче извън ЕС.

"Ние не определяме правилата. Организацията за икономическо сътрудничество и развитие решава кои страни могат да получат Официална помощ за развитие", обясни правителствен представител пред "Times".

Според него страните от Източна Европа, които са част от ЕС, не се квалифицират за такава помощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

vlady

преди 7 години

Великобритания трябва да върне доказаното справедливо наказание hanged, drawn and quartered.

13

Циник

преди 7 години

КОМЕНТАР 1 - сбитичко е улучил 10ката!От много години евролиберастите наливат милиарди безвъзмездна помощ в Африка - за да могат тамошните зулуски вождове да са "ъп то дейт" , и да си купуват последните S класи на Mercedes - източноевропейците са свикнали на глад, и мизерия....и могат да минат и без помощи! УНИКАЛНО ЛИЦЕМЕРИЕ!

12

Българина

преди 7 години

Да ни продадат на турция в замяна търговско споразумение между англия и германия. Всъщност такива преговори вече се водят наистина, а бб ни облъчва още с брюкселска радиация

fallback