Снимка: Reuters
fallback

Общ преглед

Протестите срещу полицията, избухнали след случай на полицейска жестокост в предградие на френската столица по-рано този месец, прераснаха в насилие в Париж, предаде Ройтерс.

През изминалата нощ мирната демонстация премина в безредици, когато група младежи подпалиха боклукчийски кофи, започнаха да хвърлят камъни и коктейли "Молотов" към органите на реда. Полицаите от своя страна отвърнаха със сълзотворен газ срещу демонстрантите.

Причината за протестите, при които бяха арестувани над 200 души на различни места във Франция, е искането за справедливост за цветнокожия Тео, който преди две седмици стана жертва на полицейско насилие в парижкото предградие Олне-су-Боа. Полицаите се разследват по твърдение за изнасилване с полицейска палка и нанесен побой.

"Дойдох тук, за да протестирам срещу несправедливостта и системния расизъм. Несправедливост е, че млад мъж беше изнасилен от хора, които се наричат представители на силите на реда, а полицията и правосъдните институции се опитват да кажат, че това не е било изнасилване. Това е абсолютно скандално!", заяви протестиращият Сесил Рембу. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 7 години

Тия лъскавите мое да ги оправи само Марин-ка Пен-ковата.

10

Анонимен

преди 7 години

Който е ходил във Франция знае че в много градове преобладават араби и африканци

9

Анонимен

преди 7 години

Е те хората са го подготвили, там където ще го пращат трябва му е широко. Даже не една а по две палки трябва да може да хваща за да е оборотен.

fallback