Снимка: архив Reuters
fallback

Днес германският канцлер Ангела Меркел приема в Берлин министър-председателя на Тунис Юсеф Шахед.

Преди срещата обаче "Зелените" и "Левицата" предупредиха лидера на ФРГ да не подписва споразумение за бежанците със северноафриканската държава, пише "Der Spiegel".

Oще по темата

"Ангела Меркел не трябва да допуска с Тунис същата грешка, която направи с Ердоган и да се опитва чрез една мръсна сделка да защити страната от западната критика", заяви фракционният лидер на "Зелените" Катрин Гьоринг-Екарт.

На свой ред Катя Кипинг, съпредседател на партията на "Левите" в Германия и депутат от парламента в Берлин, отбеляза, че Меркел "трябва да се въздържа от всякакви планове за създаване на бежански лагери в Тунис и да настоява пред тунизийския премиер за спазването на правата на човека в страната, а не за по-строга защита срещу бежанците".
През март миналата година ЕС и Турция се договориха Анкара да спре потока от незаконни мигранти към Европа в замяна на финансова помощ и обещанието за безвизови пътувания.

Септември месец германският вътрешен министър Томас де Мезиер се срещна с тунизийския си колега Хеди Маждуб, с когото обсъди въпроси на сигурността, организираната престъпност и незаконната миграция.

Двамата министри са се споразумели да съставят германско-тунизийска работна група за разширено сътрудничество в областта на сигурността и да работят по пряк обмен на данни, експертни умения и ноу-хау, се казва в изявление на германското вътрешно министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 7 години

До До 7Не жените, а пач*врите! Никоя нормална свястна бяла жена няма да се предложи на черен!

12

Анонимен

преди 7 години

Лудата Ангелина е за връзване.

11

Циник

преди 7 години

Цитат: "Хеди Маждуб, с когото обсъди въпроси на сигурността, организираната престъпност и незаконната миграция."Незаконна миграция??!! Аз пък симислех, че всички са бежанци (без документи)! Иначе - сигурен съм ще се разберат за "квоти" ....колко организирана престъпност годишно - да си внася Мурксул-ханъм!

fallback