Снимка: БТА

Германската канцлерка Ангела Меркел каза днес, че Европа може да бъде силна само когато Германия и Франция процъфтяват и заяви, че двете страни искат да бъдат двигателят, водещ Европейския съюз напред, предаде Ройтерс.

"Ние ще обменим идеи за икономическата политика. Германия и Франция са взаимно свързани от близки търговски отношения", каза Меркел на пресконференция с френския министър-председател Бернар Казньов в Берлин. "А Европа може да бъде силна само когато и двете страни преуспяват икономически", заяви тя.

Казньов подчерта, че силната солидарност между Париж и Берлин е по-необходима от всякога във време, когато някои размахват призрака на разединение в Европа, когато ситуацията в света се променя и "заедно сме изправени пред големи глобални предизвикателства". Казньов изброи заплахите на тероризма, миграцията, екологичните и политическите предизвикателства, отбелязва Франс прес.

"Общата ни отговорност е да даваме много конкретни отговори на онези, които могат да се усъмнят в добавената стойност на Европа", каза френският премиер. Той посочи, че общ дълг на Франция и Германия да осигурят стабилност и възход на европейската икономика.  (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase