Снимка: архив, Ройтерс
fallback

НАТО обсъжда възможността за разгръщане на военни контингенти в България и Румъния. Това заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров в интервю за в. "Известия", цитирано от ТАСС.

"Действията, извършвани от алианса в близки до руските граници региони, безусловно носят провокационен и дестабилизиращ характер. Това и споменатото разгръщане на допълнителни военни контингенти на блока в Полша и Прибалтика, при това вече се водят дискусии за възможността за аналогично присъствие на съюзниците на територията на други страни в Източна Европа, по-точно в България и Румъния", отбелязва Лавров.

"И последователната реализация от отделни страни членки на блока на национални планове за модернизация на въоръжените сили и строителство на нова военна инфраструктура, както и същественото увеличаване на мащаба и количеството на натовските учения близо до границите ни. Особено безпокойство предизвиква продължаващото строителство на американска противоракетна отбрана в Европа", допълва ръководителят на руската дипломация. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

177

ТРАКИИСКИ

преди 7 години

Лавров ,уведомявам те ,че скоро повече от 200 американски танка Еибрамс и над 400 бронирани машитни ,заедно с няколко ракетни установки и артелииски такива с над 8000 воиници ще бъдат разположени постоянно в България. И друго -над 60 самолета и 100 хеликоптера ще се дислоцират в България. Лавров ,какво ще направиш .Ще ни плашиш ли. Българите не се плашим от рашките ,защото те са варвари .Запиши си това .

176

Катински

преди 7 години

Лавров ,не знаеш ли ,че България е отдавна независима държава и е част от НАТО и ЕС. Българите нищо не ви дължим -нито обясненния ,нито пари ,нито обич ,нито признателност.Не гледаите в нашия двор. Гледаите си вашая.Приемете нашата омраза и отпиите още една горчива глътка . Не се гаври с българския народ г-н Лавров. Не забравяи ,че ние помним... и не прощаваме. ..По- добре промчетни още веднъж какво каза Никита Михалков за смърдящата Русия и лаината ,в които се забърква.

175

КИТАЕЦ

преди 7 години

Китаиски воиници маршируваха на парада на Червения площад на 09.05.2016г. След 5 години китаиски воиници ще маршируват по всички руски площади в градове и села ,а КНР ще има обща граница с Полша и Украина.Рашките умират пияни ,бедни и нещастни бавно и безславно ,затова хленчат ,скърцат със зъби, лъжат и заплашват. Трудно се погребва огромната държава .Но малкия Путин и Лавров направиха точно това ,което могат. Честито на рашките затова че стават част от Поднебесната империя. .

fallback