Снимка: архив, Reuters
fallback

Иран е извършил изпитателно изстрелване на балистична ракета от полигон, разположен източно от Техеран, съобщиха представители на Пентагона и на Държавния департамент на САЩ, цитирани от ТАСС.

Според телевизия "Фокс нюз" става дума за същия полигон, от който в края на януари бе изстреляна ракета със среден обсег, която прелетя около 600 км.

Вашингтон проучва съобщенията за новото изстрелване на иранска ракета, която според говорител на Държавния департамент е била от клас "въздух-земя".

Той подчерта, че САЩ "ще продължат да противостоят на иранската подкрепа за тероризма, на дестабилизиращите действия в региона, на нарушенията на човешките права и на програмата за разработка на балистични ракети, включително и чрез въвеждане на санкции при необходимост".

Миналата седмица САЩ обявиха разширение на санкциите срещу Иран, като добавиха към "черния списък" 13 физически и 12 юридически лица, свързани с тези действия на Техеран.

Резолюцията на Съвета за сигурност на ООН 2231 от 20 юли 2015 г. призовава Иран да се въздържа от провеждане на такива ракетни изпитания.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Хм,

преди 7 години

въздух-земя пък изстреляна от полигон...

7

Маврикий

преди 7 години

Много искам да се ступат СА и Иран. И интересно кой би победил. Но те не са съседи. Навремето Персия пада много лесно под властта на Арабския халифат. И от зороастрийци стават ***. Сега си мерят ... с СА кой е по правоверен. Хаха. СА е най големият купувач на оръжие в света.

6

Патриот

преди 7 години

Брой на страните нападнати от Иран запоследният век- 0Брой на стреаните нападнати от ФАЩ за последния половин век- 80+Изводите всеки сам може да си направи!

fallback