Снимка: Reuters
fallback

Персоналът на търговския център под Лувъра, близо до който мъж нападна с нож патрулиращи войници и беше прострелян от тях, се върна на работа, а поставените заграждения бяха премахнати, предаде Асошиейтед прес.

Полицията каза, че след нападението районът е бил евакуиран. Нападателят, който крещял "Аллах акбар", е бил тежко ранен. Войниците са го простреляли, след като той ги нападнал с мачете, когато те му казали, че не може да влезе в търговския център с двете раници, които носел. Един от войниците леко е пострадал при атаката.
Нападателят, ранен в корема, е откаран в болница в тежко състояние.

Oще по темата

След премахването на загражденията туристите започнаха да излизат от Лувъра. Стотици посетители останаха в музея по време на нападението, а някои бяха отведени в специални безопасни стаи.

Нападението беше извършено няколко часа преди подаването на документите за кандидатурата на Париж за домакинството на Олимпийските игри през 2024 г.

Нападението ще повдигне въпроси за сигурността въпреки настояванията на френски служители, че Париж има необходимия опит да организира и осигури защитата на големи събития.

Полицията каза, че е задържала втори човек, който се е държал подозрително, но изглежда не е свързан с нападението, отбелязва Асошиейтед прес.

Министър-председателят Бернар Казньов заяви, че "по всичко изглежда това е било нападение с терористичен характер".

Повече от 230 души са загинали през последните две години във Франция при нападения, извършени от хора, свързани с екстремистката групировка "Ислямска държава", отбелязва Ройтерс.

Говорител на вътрешното министерство каза, че самоличността на нападателя още не е установена. Вътрешният министър Бруно льо Ру е прекратил свое посещение в департамента Дордон, за да се върне в Париж.

Във Франция след по-малко от три месеца предстоят президентски избори, а сигурността и страхът от тероризъм са сред основните въпроси на тях.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Циник

преди 7 години

Цитат: Повече от 230 души са загинали през последните две години във Франция при нападения, извършени от хора, свързани с екстремистката групировка "Ислямска държава"Край на цитатаАаааа...няма нищо....важното е "гостите" на Меркел да са добре ! Има още 550 000 000 европейци....за трепане - бол!

fallback