Снимка: Reuters

Общ преглед

Атаката в Лувъра е терористичен акт, заяви френският външен министър Жан-Марк Еро. Прокурорът на Париж вече разпореди разследване.

В раниците на мъжа, който нападна френски военен патрул край музея Лувър, не са открити взривни вещества. Това съобщи префектът на Париж Мишел Кадо.

"Неизвестно лице с две раници се е опитало да влезе днес в подземния търговски център Carrousel du Louvre, намиращ се близо до Лувъра. Съдейки по всичко, военният патрул му е попречил и се е опитал да провери багажа му. Оказало се, че този човек е бил въоръжен с нож и мачете", каза префектът, цитиран от ТАСС.

Още по темата

Нападателят крещял „Аллах акбар!“ и цялото поведение на мъжа е показвало, че той се готви да извърши терористичен акт, подчерта Кадо.

Самоличността и националността на нападателя все още не са установени.

Един военнослужещ е бил ранен и в момента му се оказва медицинска помощ. „Срещу нападателя е стреляно пет пъти, той е ранен“, съобщи префектът, като уточни, че единият от куршумите го е улучил в корема.

Според очевидци, цитирани от Би Би Си, нападателят се е опитал да влезе в магазина с един или два куфара. Според друга версия нападателят е носел раница и мачете.

Районът е евакуиран, на мястото веднага са изпратени спецчастите. Лувърът е затворен, а посетителите, които са в него – около 250 души, са оставени в сградата, но са отведени в сигурни помещения.

Затворена е най-близката до Лувъра метростанция, като влаковете преминават оттам, без да спират.

По данни на телевизия BFMTV в момента на инцидента в търговския център е имало около 1 000 души.

Министерството на вътрешните работи определи инцидента като „сериозен“.

 

Информацията е актуализирана в 12.56 часа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар