Снимка: Reuters
fallback

Хиляди души отново се събраха на площад "Виктория" в Букурещ тази вечер в поредния протест срещу постановлението на правителството, което декриминализираще някои корупционни нарушения. Хиляди излязоха на улиците и в други градове, предаде Romania Insider.

Oще по темата

Към 20:30 часа протестиращите на площад "Виктория" са били 40 000, предаде "hotnews.ro". Хората викат "крадци" и настояват за оттегляне на решението на правителството.

Протестиращите искат правителството да оттегли постановлението. Премиерът Сорин Гриндяну заяви по-рано днес, че кабинетът няма да направи това.

Това е третият пореден ден на протести, след като вчера 120 000 души се събраха пред сградата на Парламента, а по улиците на градове в страната излязоха близо четвърт милион души. Това са най-масовите протести от 25 години в страната.

Мирните протести в Букурещ обаче завършила с насилие, след като няколко хулигани нападнаха жандармерията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Браво

преди 7 години

Румънци, не спирайте да се борите за правата си! Не ставайте като нас - българите...!

24

Васо

преди 7 години

До Бежанец: И ти не блестиш с много интелект, щом не си разбрал бате си Боцко. Щото той си свали сам правителството преди да му се е сринал рейтинга. Не му е първица, ама този път няма да му мине номера.

23

сминдух енд чесън

преди 7 години

Социалисти за пример,слагат си таван на кражбите,а у нас таван няма.

fallback