Снимка: Reuters
fallback

Британският премиер Тереза Мей призова Турция да отстоява върховенството на закона и да спазва правата на човека след провалилия се опит за преврат от 15 юли.

Днес Мей разговаря с турския президент Реджеп Тайип Ердоган в Анкара, съобщи "Фокус". Тя изрази гордост от това, че Великобритания е застанала зад демократично избраното турско правителство.

"Горда съм, че Великобритания ви подкрепи на 15 юли м.г. в защита на демокрацията", каза тя.

"Сега е важно Турция да отстоява демокрацията, като запази върховенството на закона и съблюдава своите задължения по отношения на правата на човека“, допълни британският премиер.

Великобритания и Турция са се договорили да създадат работна група за увеличаване на двустранната търговия, след като Лондон напусне Европейския съюз.

"Ние се съгласихме да създадем съвместна работна група, която да подготви основата за търговските отношения след Брекзита“, обясни Мей.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

127

маке-ариец

преди 7 години

Турция, ***, тръмп и бозавите - новата световна комунистическа сила!

126

100% TURK

преди 7 години

Великобритания и Турция са се договорили да създадат работна група за увеличаване на двустранната търговия, след като Лондон напусне Европейския съюз.=========Много лаконично и късичко , бе " Днес" !Има още договорености във военната индустрия и по в проса за бежанците. В резюме , Тереза Мей заяви ,че е съгласна с политиката на турското правителство в близкия изток и го подкрепя !С мъка е написана статията .....

125

Стамат

преди 7 години

Ха-ха, западните пoмияpи все още си мислят, че могат да диктуват на всички какво да правят :-D

fallback