Архив& Reuters
fallback

Американският милиардер Джордж Сорос ще си партнира с "Мастъркард", за да помагат на мигранти, бежанци и други хора, изпитващи затруднения, по света да подобрят социалното и икономическото си положение, съобщи Ройтерс.

Идеята за дружество "Хюманити венчърс" произлиза от обещание на Сорос да отдели до 500 милиона долара за инвестиции за справяне с предизвикателствата, пред които са изправени мигрантите и бежанците.

В съвместно изявление днес "Мастъркард" и милиардерът посочиха, че въпреки милиардите долари хуманитарни помощи и средства за развитие, милиони хора продължават да не се интегрират в обществото. Частният сектор обаче може да помогне според тях за подобряване на ситуацията.

"Мигрантите често изпадат в отчаяние в общностите, които ги приемат, защото не могат да получат достъп до финансови, медицински и правителствени услуги", каза Сорос.

"Хюманити венчърс" планира първоначално да се насочи към здравеопазването и образованието и има за цел да подпомага икономическото развитие и предприемачеството на местно ниво.

С основаването на "Хюманити венчърс" Сорос може да инвестира до 50 милиона долара и да направи тези решения по-адаптивни и устойчиви, както и вероятно да насърчи по-малки проекти, целящи да облекчат кризата.

Само преди седмица фондацията на милиардера "Отворено общество" обяви, че ще продължи да работи с неправителствени организации в Унгария и да ги финансира, въпреки заканите на правителството в Будапеща, че "ще измете" всякакви групировки на гражданското общество, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Анонимен

преди 7 години

тоя идва от ада..да ви учи на морал и тн.уви, посял е семе и в БГ

50

Анонимен

преди 7 години

Сорос е истински филантроп. Вие защо го мразите? Какво ви е направил?

49

Анонимен

преди 7 години

До До 70 69Отговорът е много ***. Защото в ЕС всеки живее добре. Хората са го разбрали и искат в ЕС. Само руските агенти искат да го напускат, за да угодят на руските си господари.

fallback