Башар Асад. Снимка: архив, Reuters
fallback

Президентът на Сирия Башар Асад се надява, че екипът на избрания за президент на САЩ Доналд Тръмп е бил искрен, заявявайки намерения за създаване на единна коалиция за борба с тероризма, която да включва  и Сирия. Това заяви Асад в интервю за японската телевизия TBS, цитиран от ТАСС.

По време на предизборната си кампания Тръмп заяви, че неговата администрация ще следва идеята за съвместна международна коалиция и провеждане на операции за унищожаване на Ислямска държава, международно сътрудничество за спиране на финансирането на терористите и разширяване на обмена на разузнавателна информация.

„Ние се надяваме, че новата американска администрация е искрена в своите изявления за тероризма, тъй като този проблем в момента обхваща не само Близкия изток, но и целия свят. Надяваме се, че администрацията на Тръмп е говорила искрено за намерението за сформиране на реална коалиция за борба с тероризма в региона. Тя, естествено, трябва да включва Сирия“, каза Асад.

Той заяви също така, че първостепенна задача на междусирийските преговори в Астана на 23 януари е постигане на примирие за осигуряване на доставки от хуманитарна помощ в региона.

„Приоритет на преговорите в Астана ще бъде постигане на спиране на огъня за защита на живота на гражданите и осигуряване на доставка на хуманитарна помощ в различните региони на Сирия“, каза Асад.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

той

преди 7 години

от тука бръщолевещи и да не казвам какви, 4е ще ме обяват за ултранационалист може и да сам, няма един ,точно един грамотен по това което коментира ит.н. .....

14

осъзнал се

преди 7 години

тоя е готов да зареже руските си братушки и да приеме Американските брадъри

13

Вотан

преди 7 години

До До ВотанА нещо да кажеш за шиитските милиции и Хизбула които правят геноцит над сунитското население на Сирия или тия гънки на мозъка ти още не са развити?!

fallback