Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Барак Обама наблегна на необходимостта обикновените хора да работят задружно за постигане на промени, броени дни преди прощалната му реч, която ще произнесе във вторник в Чикаго, предаде Франс прес.

"Водеща нишка в кариерата ми беше схващането, че когато обикновени хора се ангажират и работят заедно в колективно усилие, нещата се променят към по-добро", каза президентът на САЩ в седмичното си обръщение.

Обама прикани сънародниците си да си спомнят, че дългата история на Америка "понякога е белязана от изпитания, но в крайна сметка тази история се пише от поколенията граждани, които по един или друг начин са работили заедно, без показност, за усъвършенстването на съюза ни", каза той.

44-ият президент на САЩ, който ще отстъпи мястото си на Доналд Тръмп на 20 януари, припомни някои успехи от двата си мандата начело на страната, например напредъка в здравното осигуряване, завръщането на голяма част от американските войници от Афганистан и Ирак, иранското ядрено споразумение и постигнатото в Париж споразумение за борба с климатичните промени.

"Нашата работа обаче не е и никога няма да бъде завършена. Това е едно от задълженията на гражданското съзнание - че с работа хората, които обичат страната си, могат да я променят", отбеляза Обама.

Роденият в Хавай Обама обясни защо е избрал Чикаго за прощалната си реч. "Не само защото това е моят град, където се запознах с жена си и където създадохме семейството си, а и защото оттам тръгна политическата ми кариера", каза той. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 7 години

Обама е едно голямо и безполезно нищо.

40

Анонимен

преди 7 години

Обама е един от най-добрите президенти на САЩ. Той извади страната си от най-голямата следвоенна икономическата криза и изтегли войските си от Ирак и Авганистан.

39

Анонимен

преди 7 години

След демократичната арабската пролет на Барак Хюсеин Обама, обикновените хора повече от всякога заработеха задружно. Направиха си ИДИЛ. Създадоха Държава, нарекоха я Ислямска. Изпратиха милиони подръжници на идеологеята си в Европа. Какво по-задружно от това иска господин Обама ??През целия си мандат от 8 години Обама мислеше за мюсюлманите, пренебрегваше християние и обвиняваше евреите.Пораженията които той направи на света немогат да се измерят с нищо.

fallback