Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

Ислямска държава е най-голямата заплаха както за САЩ и Европа, така и за страните от региона. Префокусирането на американската политика в посока противодействие на Ислямска държава е правилен ход. Това коментира д-р Емил Ценков от ЦИД в ефир на Bloomberg TV Bulgaria

По думите му това, което може да предприеме Тръмп е да изостави досегашното раздвоение в американската политика, а именно между смяната на режима в Сирия и борбата срещу терористите, и да се съсредоточи върху Ислямска държава. "Дори само тази промяна в целите на американската политика ще е достатъчна, за да може да се ускори процесът към ликвидиране и прочистване на региона от терористи", смята той. 

Д-р Ценков коментира още дали Тръмп ще бъде изправен пред необходимостта да води трудни разговори със своите традиционни икономически партньори в региона, сред които Саудитска Арабия и Катар. "Зависимостта между САЩ и регионалните му съюзници е асиметрична. Мощни държави като Саудитска Арабия нямат голям избор, тъй като те са губещи в конфликта в Сирия. Липсва перспектива за смяна на режима там или налагането на друга политическа алтернатива", отбеляза той.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 2Че те либерастите какво друго са, освен едни фурнаджийски лопати!!!! ?????? Какъвто вятър вее, такива ги плещят! Това за някакви си "свободи, демокрации и ценности"....това е за "тъпия човешки матрял".....

2

Анонимен

преди 7 години

Тоя доскоро плюеше Тръмп, ама все полека-лека да се преориентира. Така ще направят и всички останали либерални фурнаджийски лопати.

1

НЕКЪВ СИ ТАМ..

преди 7 години

значи кво ...до сега беха с тех а....ееее....разгеле да си признаят ....сега ще са против тех ...уж.....

fallback