Снимка: Reuters
fallback

Австрийската полиция разследва няколко жалби за сексуални посегателства, извършени от група мъже в новогодишната нощ в западния град Инсбрук, предаде Франс прес.

По данни на местната полиция са се оплакали 18 жени. Те казват, че са били опипвани от група от десетина мъже по време на празнуването на Нова година на централния площад на града, където се били събрали около 25 000 души.

Oще по темата

"Никога досега не сме се сблъсквали с подобно нещо", заяви Ернст Кранебитер от местната полиция.

"Те са танцували около жертвите, а след това внезапно ги сграбчвали за гърдите или пъхали ръка между краката им. Всичко това се е случило в празнична атмосфера, поради което е било трудно да се забележи какво се случвало", добави той. Кранебитер уточни, че заподозрените са описани като млади мъже. Лошото качество на направените любителски записи обаче не позволява те да бъдат идентифицирани.

По време на предишната новогодишна нощ в германския град Кьолн бяха извършени стотици сексуални посегателства, за които се смята, че са дело на мигранти, припомня Франс прес. Няколко такива случая бяха регистрирани и в Австрия, отбелязва БТА.

За да предотврати всякакви инциденти, по време на новогодишните празненства тази година австрийската полиция раздаде, предимно на жени, 6000 джобни аларми. Както във Виена, така и в Инсбрук, бяха предприети засилени мерки за сигурност след атентата срещу коледен базар в Берлин в края на миналия месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

АНОНИМЕН

преди 7 години

Докато Европа не се освободи от Евро гей атлантиците няма да има мира.Стига вече с тези евроценности за гей бракове, трети пол и т.н. Време е на власт да дойдат националистите и патриотите и да вкарат ред в държавите , а ислямистите да бъдат изгонени. Тези атентати и тези изпълнения на ислямистите очакват и България при ново Герберско управление. Не ни стигат майки на 13 години та и ислямисти да настаняваме, храниме и обличаме.Европа трябва да спре да се командва от САЩ .

21

възмутена

преди 7 години

Къде е мама Меркел, за да бръкнат в панталона, а може затова ги покани!!?

20

Анонимен

преди 7 години

Това са гнусни инсинуации срещу клетите бежанци!Те не ритат бебета в главата.Не изнасилват.Не колят.Не се взривяват.Вие сте мр.ъсни лъжци!

fallback