Снимка: Twittter
fallback

Правоохранителните органи на Турция са установили самоличността на заподозрения за извършването на терористичния акт в нощния клуб "Рейна" в Истанбул в новогодишната нощ.

Нападателят е 28-годишният гражданин на Киргизстан Яхе Машрапов. Снимка на неговия паспорт беше показана в ефира на турския държавен тв канал TRT World.

Oще по темата

Документът е издаден на 21 октомври 2016 г. от Държавната регистрационна служба на Киргизстан. Официално тази информация засега не е потвърдена, пише Лента.ру.

Медиите в южната ни съседка твърдят, че мъжът е влязъл в Турция през ноември 2016 г., заедно с жена си и детето си. Тримата са били преди това в Сирия.

Адресната им регистрация е в град Коня, именно там е открита съпругата на издирвания за нападението и е арестувана.

Извършителят на атентата все още е на свобода и турските органи продължават да го издирват.

Експерти по сигурността смятат, че нападателят от Истанбул е професионален убиец от високо ниво, предаде Асошиейтед прес.

Цитиран е експертът в сферата на борбата с тероризма Абдуллах Агар, който подчерта, че с действията си нападателят е доказал, че е убиец и по-рано вече е стрелял срещу хора.

Нападателят действа решително, хладнокръвно и знае как да постигне целта си, той най-вероятно е стрелял в зоните на конфликти, казва Агар.

В социалните мрежи се появи видео, на което нападателят в клуба си прави селфи на площад Таксим в Истанбул.

Жертви на терористичния акт в клуб "Рейна" станаха 39 души, от които 25 чужденци. Ранените са десетки, сред които е и една българска гражданка.

Отговорност за атаката пое терористичната групировка "Ислямска държава".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

78

Циник до 111

преди 7 години

*** - ти ли ще ми казваш коя дума да използвам? А? ***? Колко пъти да ти повтарям...научи ли вече ? ***? Аре у лево!

77

Анонимен

преди 7 години

Генеалогия...генезис...произход! Това е което к искам да кажа - и казвам !-----Това, че искаш да кажеш нещо, но не намираш думичката в бедния си речников запас се дължи на илитератността ти. Колегата ти е подсказвал точната думичка. Запомни ли я? Провери ли я в тълковния речник?Между другото между генеалогия и генезис също има огромна разлика. За домашно имаш задачка да я научиш. Можеш да ползваш и помощ от приятел. Както не веднъж съм ти казвал читать надо больше, а пить менше!

76

Анонимен

преди 7 години

е като стана ясно че едва ли е той поне изтрийте тая статия. Ако имате някакъв морал де, не е задължително

fallback