Снимка: Reuters
fallback

Италианците може да поискат да напуснат еврозоната, ако жизненият им стандарт не се подобри, предупреди ръководителят на германският Институт за икономически изследвания Ифо (Ifo) пред германския в. "Тагесшпигел", цитиран от Ройтерс.

Стандартът на живот в Италия е на същото равнище, на което беше през 2000 г. Ако това не се промени, на определен етап италианците ще си кажат: "Повече не искаме да сме в еврозоната", каза пред всекидневника Клеменс Фюст.

Шефът на Ифо отбеляза, че ако германският парламент одобри европейска спасителна програма за Италия, това ще натовари германските данъкоплатци с рискове, "чиито мащаби той не познава и не може да контролира". Фюст подчерта, че германските законодатели не бива да се съгласяват с това.

Италия не се стреми към спасителна програма. Правителството в Рим се е съсредоточило върху гарантирането на стабилността на банковия сектор, започвайки със спасяването на затруднената банка "Монте дей Паски ди Сиена".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

И ние!

преди 7 години

Референдум за излизане от ЕС и НАТО! Да мине заедно с предстоящите избори! Давайте!

42

Анонимен

преди 7 години

Недей скъпи да продаваш на краставичар краставици. По времето на Виденов имахме 2.5 млрд. само за Красная чучка, 2 млрд. за Тежкото машиностроене в Русе, въобще не говоря за Зашеметяващите устройства в Ст.Загора ... и без лихвите. Все инвестиции за които беше ясно че никога няма да заработят. Много добре знаеш кой ги купи и какво стана с тях и това не бяха западняци. Западняците купиха Цветните метали в Пирдоп и завода за *** в Севлиево и *** виж, какво стана с тях.

41

Анонимен

преди 7 години

до 52бъркаш много приятелю, по времето на виденов нямах ме 30 милиарда дълг а имах ме 1 милиард , тогава не сме били фалирали а просто ни спретнаха тоя сценарйи защото виденов беше против разпродажбата на предприятия а това беше основната цел на запада,единственият премиер който милееше за страната си бе виденов но вие получавате информация от медйи който са платени и си пишат каквото им кажат и за това няма как да знаете това

fallback