Сергей Лавров. Снимка: архив, Reuters
fallback

Русия обявява за персона нон грата 35 американски дипломати - 31 служители от посолството в Москва и четирима души от генералното консулство в Санкт Петербург. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, предаде ТАСС.

САЩ обявиха вчера санкции срещу Русия заради предполагаемата й намеса в американските президентски избори и наредиха да бъдат изгонени 35 руски дипломати.

"Естествено не можем да оставим без отговор подобни номера, реципрочността е закон в дипломацията и международните отношения", коментира Лавров.

Oще по темата

"Затова руското външно министерство съвместно с колеги от други ведомства внесе за разглеждане от президента на Русия предложение да бъдат обявени за персона нон грата 31 служители от посолството на САЩ в Москва и четирима дипломати от генералното консулство в Санкт Петербург", уточни той.

"Освен това предлагаме да се забрани на американците да използват вилата си в Серебряний Бор (популярна сред московчани паркова зона, б. р.) и склада на ул. "Дорожная", каза руският министър.

Администрацията на президента Барак Обама в САЩ "обвинява Русия във всички смъртни грехове, опитва се да ни обвини и в провала на външнополитическите си инициативи", заяви Лавров и нарече "неоснователни допълнителните обвинения", че Русия "се е намесвала на държавно равнище в избирателната кампания в САЩ".

Новите санкции от страна на САЩ са проява на агресия, припомня ТАСС коментар на Дмитрий Песков, прессекретаря на руския президент Владимир Путин.

/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

126

урко

преди 7 години

този от коя пещера го изкараха няма човешко изражение прилича на пещерен человек

125

Boss

преди 7 години

Лавров е истински професионалист - от малкото, останали в Кремъл ... Истински му се възхищавам, П що ли реши да не ги гони - омеква В.В., много е омекнал даже. Наистина в дипломацията има правила,които следва да се спазват,явно П си мисли, че е над вековните правила в международните отношения, И кво стана ся?Кремъл може да се дръвчи единствено на България, на Турция, САЩ и так дале-не смее нищо да каже или направи - дори, когато им избиват или гонят хората, на В.В. няма да му бъде простено.

124

Незнайко

преди 7 години

Уф, слагайте червени точки или нещо друго,каквото там се полага, че тоя изплаши децата...Моля ви, все пак нормалните граждани имат някакъв праг на възприемчивост...Ако на,драскачи им ПЛАЩАТ, то аз не съм длъжен да гледам някакви ***, които дори не са страшни, просто са *** и само ти отнемат от времето за четене...Какво е русия, какъв е този *** на снимката, защо ни занимавате с тази "новина" и въобще подредете си приоритетите. Хората ще завладяват Марс, пък тук вие се правите на ...

fallback