Снимки: архив Reuters
fallback

Палестинската държава може да престане да бъде тема, след като избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп встъпи в длъжност следващия месец, каза днес водещ израелски министър от десницата, цитиран от ДПА и БТА.

"Палестина ще бъде свалена от дневния ред" след 20 януари, заяви израелският министър на образованието Нафтали Бенет за информационния портал "Ynet". Той обеща да подеме инициативи за анексиране на големи части от Западния бряг.

Бенет, който е лидер на партията "Еврейски дом", разкритикува вчерашна реч на американския държавен секретар Джон Кери, определяйки я като "напълно откъсната от реалността".

Кери използва една от последните си речи като държавен секретар, за да упрекне Израел за това, че разширява своите селища. Той предупреди, че по този начин се поставя в "сериозна опасност" решението с две държави.

Макар да не спомена изрично Бенет, Кери го цитира няколко пъти в речта си и предупреди, че "заселническата програма определя бъдещето на Израел".

Бенет е водещ поддръжник на законопроект, предвиждащ да се узаконят няколко селища.
Решението на Тръмп да избере за посланик на САЩ в Израел Дейвид Фридман, който казва, че не смята израелската заселническа дейност за незаконна, втвърдява позициите на подкрепящия селищата лагер.

Американско-израелските отношения станаха особено напрегнати, след като миналата седмица Съветът за сигурност на ООН прие резолюция, осъждаща заселническата дейност на Израел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 7 години

То Русия няма да я бъде, та Палестина ли?

16

Анонимен

преди 7 години

Първо снимката цели да внуши,че Палестина значи забулена жена&#.Грешно.Палестина е окупирана територия,където евреи,християни и мюсулмани си живееха в относителен мир преди 1948г.Цъфтяща градина,развитие на занаяти,търговии,туризъм по Светите места.Днес ционистките крадци върнаха Палестина в каменната ера,света не бе виждал по-долно преследване и унижение на хора от ционистките военопрестъпления срещу палестинците,голяма част от които са биологични наследници на Библейски Израел,но понеже са приели Месията си не се водят евреи или са мюсулмани.

15

Анонимен

преди 7 години

Те евреите и Крим ще си го поискат. Когато му дойде времето. Той си е техен, честно са си го купили от чичко Ленин. А в Сирия някога се е говорило арамейски. Много скоро ще се говори на иврид. То за руските евреи ще им трябват територии.

fallback