Снимка: архив, Булфото
fallback

Спасиха блокирани скиори в планински лифт в Северна Италия. В капана на повредения лифт попаднали около 130 души, решили да посрещнат Коледа, карайки ски, съобщава "Фокус", позовавайки се на Reuters.

От планинската спасителна служба съобщиха, че повредата в планината Червиния в Северна Италия край френската граница била причинена от силния вятър.  Инцидентът е станал на повече от 2000 метра надморска височина в италианската област Валле-д'Аоста.

Местните власти съобщиха, че ситуацията вече е под контрол, а спасителните екипи влезли в кабинките през отвори в горните им части и спускали блокираните скиори на земята.

Лифтът на популярния ски-курорт Чевиния съединява две ски-писти. Спасителната операция е продължила до късно вечерта и е била усложнена от лошото време. На помощ на италианските спасители са пристигнали техни швейцарски колеги, изпратени на място с хеликоптер.

Последните пътници са били евакуирани след 23.00 часа местно време (полунощ българско).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

emil

преди 6 години

под Матерхон към Pato Rossa

7

Курти

преди 7 години

Хайде сега плюйте на воля и с основание. Такива неща не се случват само в България, капиш?

6

Хипотези

преди 7 години

Според мен възможните причини за този инцидент са две:1. Има голяма вероятност швейцарци да са платили на някого да повреди лифта. Версията е напълно вероятна, защото се говори, че швейцарците са дали повече от 5млрд лева на нашите зелени, за да протестират против изсичането на горите.2. Другата версия е, че българските мутри са платили на някой, за да повреди лифта. За да дойдат повече туристи на Банско, че яко са го закъсали тази година.

fallback