Снимка: БТА
fallback

Семейството на всеки загинал военнослужещ при самолетната катастрофа на Т-154 край Сочи, ще получи застрахователна компенсация от над 5,8 милиона рубли (близо 92 000 евро). Това се посочва в съобщението на Согаз, където са застраховани служителите на министерството на отбраната.

Застрахователят е заявил, че ще направи плащанията в най-кратки срокове. "Размерът на компенсацията на семейството на всеки загинал военнослужещ ще бъде общо над 5,8 милиона рубли, от които 2,3 милиона рубли застраховка и 3,5 милиона рубли еднократно плащане", се посочва в съобщението на Согаз.

Всички от състава на Александровския военен хор, с изключение на трима солисти, са били на борда на разбилия се в Сочи самолет Ту-154. Това заяви водещият солист на ансамбъла Вадим Ананиев, цитиран от БТА.

Самолетът Ту-154, който катастрофира днес край Сочи, е произведен през 1983 година и е бил ремонтиран през
декември 2014 година, управлявал го е опитният летец първи клас Роман Волков, съобщи пресслужбата на руското министерство на отбраната, цитирана от ТАСС.

Руската агенция РИА Новости съобщи, позовавайки се на неназован източник, че според предварителните данни катастрофата е причинена от техническа неизправност или пилотска грешка.

Друг източник заяви пред руските осведомителни агенции, че вероятността за екстремистки акт е изключена.
Времето в района на катастрофата е било ясно.

Първи канал, "Россия", НТВ и РЕН ТВ отменят излъчването на развлекателни програми във връзка с катастрофата с руския самолет Т-154. Загиналите в самолетната катастрофа край Сочи солисти на ансамбъла "Александров" бяха гордостта на Русия и тепърва ще осъзнаваме мащаба на трагедията, каза ръководителят на отдел култура на руската столица Александър Кибовский.

Руското министерство на отбраната заяви, че "не са намерени оцелели" от катастрофата със самолета Ту-154, разбил се в Черно море край Сочи, предаде ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

Shark

преди 7 години

До 90. Ами за избитите деца в Алепо да се сетят бащите им, а за жените да се сетят мъжете и братята им, които вместо да останат и да бранят страната и семействата си те хукнаха към Европа да налагат прос!ташката си религия и да правят атентати.

76

Анонимен

преди 7 години

Невярващите да посетят блога на Варламов. Видеото с взрива.

75

Анонимен

преди 7 години

Вече има и видео с взрива. Ансамбълът е трябвало да изнесе новогодишен концерт в авиобазата в Алепо. Поредният резил за Путин.

fallback