Снимка: Reuters

Германската полиция издирва тунизиец, след като е бил намерен документ за самоличност под шофьорската седалка на камиона, който се вряза в множеството на коледен базар в Берлин, предаде Ройтерс, като цитира германски медии.

Според анонимни източници документът бил на името на Анис А., роден в Татауин през 1992 г. Смята се, че мъжът е използвал и други документи за самоличност с фалшиви имена, посочва БТА.

Още по темата

През нощта полицията е арестувала още един заподозрян във връзка с атаката, но по-късно той е бил освободен, съобщи германска телевизия.

Все още няма заловен за кървавото нападение на коледния базар в Берлин. 23-годишният пакистанец, който бе арестуван първоначално, още снощи бе освободен.

Според полицията няма как той да е бил в камиона по време на престъплението. От шофьорската кабина са иззети ДНК отпечатъци и кръвни проби.

Междувременно ИД пое отговоност за атентата. Берлинските власти проверяват дали наистина атентаторите имат връзка с терористичната милиция. Засега те са категорични само за това, че атентатът е ислямистки.

Берлинската полиция е получила стотици сигнали от населението за евентуалния извършител на атентата в понеделник вечер. Пратени са над 500 видеоклипове и снимки от атаката с камион, при която загинаха 12 души и бяха ранени тежко 48.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase