Снимка: Reuters
fallback

Ситуацията в Берлин е под контрол. Това обяви кметът на града Михаел Мюлер, съобщава вестник Die Zeit, цитиран от "Фокус".

"Това, което виждаме тук, е драматично", заяви Мюлер след инцидента, признавайки, че е бил шокиран от новината и от съобщението за най-малко деветима загинали.

Oще по темата

Той изказа съболезнования на близките и семействата на жертвите и пострадалите.

Националният ежедневник Die Welt пък информира, че от няколко дни насам е имало индикации за възможно нападение срещу традиционния коледен базар във федералната столица на Германия.

Изданието обаче не привежда по-конкретна информация около съобщението.

Както Dnes.bg писа камион се вряза в хората на коледен базар в западната част на Берлин тази вечер.
Според полицията най-вероятно става дума за терористичен акт.

Жертвите са най-малко 9, ранените са над 50.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 7 години

след 45 та година Германия =Американска колония

33

Анонимен

преди 7 години

Сега ще излязат хванати за ръце и ще пеят коледни песни за умрелите,как може такова дебелочие,това минава всякакви граници,сегашните управници се подиграват с човечността и нормалността,а думата толерантност и интеграция вече звучи отвратително,също като лозунга -ще се справим!оставка!

32

Циник

преди 7 години

С немска акуратност...са събрани всички вътрешностиразмазани по асфалта...труповете вече са закърпени, и се охлаждат във фризера!Погребалните агенции са в 24 часова готовност...ковчезите и погребалната церемония ще бъдат субсидирани от фрау Мурксел ханъм - медиите са впрегнати да ни обяснят поредния единичен случай на депресиран от охолния живот бежанец!С ДРУГИ ДУМИ - ВСИЧКО Е ПОД КОНТРОЛ!

fallback