Бана с баща си Снимка: Ahmad Tarakji, Twitter
fallback

7-годишното момиче, чиито постове в Twitter се превърнаха в жива хроника на живота в обсадения сирийски град Алепо, е била успешно евакуирана, съобщиха хуманитарни организации и световните агенции.

Бана Ал Абед и майка й Фатма имат над 320 000 последователи в Twitter, които следят техните съобщения и снимки, които запечатват травматиращите им преживявания в Алепо.

Според Ахмад Таракжи, президент на Сирийско-американското медицинско общество, Бана е сред много от успешно евакуираните деца.

Евакуацията стана два дни, след като Бана и майка й записаха видеосъобщение до Първата дама на САЩ Мишел Обама.

"Обръщам се към вас като с майка", казва Фатма в съобщението: "Призовавам ви да ни помогнете... защото нас много ни е страх", казва майката на момичето.

Президентът на Сирия Башар ал Асад нарече акаунтът "пропаганда, промотирана от терористи и техните подръжнници".

По информация на Таракжи момичето е изведено от града като част от международно координирана операция  за евакуирането на стотици хиляди от Алепо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Психодиспансер

преди 7 години

Като гледам коментарите тук бъка от български патриоти с сърп и чук на ревера

38

Анонимен

преди 7 години

То и един в Македония беше спънат от западна журналистка пък после се оказа , че не го е спънала, назначиха го треньор в Испания, пък той бил ицлямски главорез. Малииии, много вервам на *** бе!!!!

37

Анонимен

преди 7 години

До ЧудноЗабавно е как преди дни един руски журналист от РИА мисля, разказваше как заради водените боеве, около цяло Алепо е имало заглушаване на абсолютно всички комуникацииКакво му е забавното, заглушаването е в Алепо а включването в интернет е в Лаондон или Ковънтри?То и амуероканците са блокирали ИДИЛ , пък те със съвсем нови Тоиоти и български ракети град.

fallback