Снимка: БТА

Съединените щати ще отвърнат на хакерските атаки, извършени от Русия по време на американските президентски избори, заяви вчера президентът Барак Обама в ефира на радио Ен Пи Ар, предаде Франс прес.

Още по темата

"Ясно е, че ако чуждестранно правителство, независимо кое, опита да опорочи нашите избори, ние трябва да реагираме", каза Обама. "И ще го направим в момента, в който решим", допълни той.

Вчера се появиха медийни информации, че според американски разузнавателни източници е твърде вероятно руският президент Владимир Путин лично да е разпоредил как да бъдат използвани материалите, придобити от хакерите, които проникнаха в компютрите на Националния комитет на Демократическата партия и висши партийни функционери като шефа на предизборната кампания на Клинтън Джон Подеста.

В месеците преди вота на 8 ноември в "Уикилийкс" бяха публикувани имейли, откраднати от компютрите на представители на Демократическата партия.

"Ако Русия или някой друг са извършвали хакерски атаки, защо Белият дом чака толкова дълго да предприеме действия? Защо се оплакаха чак когато Хилари загуби", попита в "Туитър" новоизбраният американски президент Доналд Тръмп, цитиран от ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase