Снимка: БТА
fallback

Светът е единен в ужаса си от кръвопролитията в Алепо, каза днес президентът на САЩ Барак Обама, цитиран от световните агенции.

Обама обвини за насилието в северния сирийски град режима в Дамаск и неговите съюзници Русия и Иран.

Сирийският президент Башар ал Асад не може да спечели легитимност с кланета, подчерта той на последната си пресконференция преди да замине на Хавайските острови за коледна ваканция със своето семейство.
Обама призова за разполагане на безпристрастни международни наблюдатели в Алепо.

Американският президент каза днес, че е поискал от руския си колега Владимир Путин страната му да прекрати кибератаките срещу Съединените щати и го предупредил, че в противен случай ще има последици за Русия, предаде Ройтерс.

Обама отправил своя призив на срещата на върха на Г-20 в началото на септември в Китай. Той заяви, че след това не е видял доказателства за нови руски хакерски атаки.

Обама съобщи, че е приканил и китайския президент Си Цзинпин страната му да спре с хакерските атаки срещу Съединените щати. След това китайските кибернападения срещу САЩ според него са намалели.

Американският президент, чийто мандат изтича следващия месец, призова избрания за негов наследник Доналд Тръмп да вземе чуждестранната намеса в президентските избори в САЩ на сериозно, след като встъпи в длъжност, предаде Асошиейтед прес.

Междувременно стана ясно, че Федералното бюро за разследване (ФБР) в САЩ подкрепя становището на Централното разузнавателно управление (ЦРУ), че Русия се е намесила, за да помогне на Доналд Тръмп да спечели президентските избори в Съединените щати. Това предаде Ройтерс, като се позова на вестник "Вашингтон пост".

Американският ежедневник цитира паметна бележка от директора на ЦРУ Джон Бренан до служители на агенцията.

Новината бе потвърдена от високопоставени представители на правителството на САЩ пред Ройтерс и Асошиейтед прес.

В документа Бренан пише, че е обсъдил въпроса с директорите на ФБР и на Националното разузнаване, Джеймс Коми и Джеймс Клапър. "Между нас има силен консенсус за мащаба, характера и целта на руската намеса в нашите президентски избори", се подчертава в текста. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

127

ноком

преди 7 години

Явно втори мандат като президан са довели до депресивни състояния титуляра и едва седотътря до финала.Неразбираемите брътвежи на загубилите надпреварата за съжаление рисуват апокалиптична картина за това какво ни е очаквало ако бяха спечелили.Върви си с мир Обама , Америка направи своя избор.Отнеси и камуфлажните кокали на вашите чучела с които плашехте света.Мир Вам...

126

kiorsufra

преди 7 години

sa6to ne komintira 4e vsi4ko koeto se slu4va v Alepo ne e vinoven samo rejima na Asad a i Amerikanskite 6pioni.Podkrepianata ot tiah taka nare4ena oposizia-teroristi. Terora e maika na reda.spored sakona na Nuton;vsiako deistvie si ima ravno posila protivodeistvie;.

125

Ко, НЕ

преди 7 години

"Обама призова за разполагане на безпристрастни международни наблюдатели в Алепо" - КОИ СА ТЕЗИ БЕЗПРИСТРАСТНИ НАБЛЮДАТЕЛИ? СЪМНЯВАМ СЕ ЧЕ ИМА ТАКИВА."Русия се е намесила, за да помогне на Доналд Тръмп да спечели президентските избори в Съединените щати" - КАК ТОЧНО? НЕ СЕ ЗАЯЖДАМ, ПРОСТО ИСКАМ ДА ЗНАМ.

fallback