Джон Кери. Снимка: архив, Reuters
fallback

Американският държавен секретар Джон Кери предупреди, че превзетият от сирийския режим град Алепо може да се превърне в "нова Сребреница", предаде Франс прес.

Кери каза пред журналисти, че в Алепо може да се повтори трагедията от босненския град, където през 1995 г. бе извършено най-жестокото клане в Европа след Втората световна война.

Американският първи дипломат призова отново да бъдат подновени политическите преговори между режима на Башар Асад и опозицията.

"Това, което стана в Алепо, е недопустимо. Има още десетки хиляди хора, събрани на малко пространство в Алепо и последното нещо, което искаме да видим, е тази зона да се превърне в нова Сребреница", каза той.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 7 години

Ко стаа в Мосул бе Кери? Оти мълчишу да не си комунист от американски тертип?

22

Анонимен

преди 7 години

В прав текст, това е нещото което най-много искат да видят, понеже ги сърбят кирливите крадливи ръчички да се намесят под измислен претекст след като стана ясно, че терористите им сами няма да ги бъде...

21

Анонимен

преди 7 години

В Интернет пише, че в последната обградена група терористи в Алепо, са останали турските военни инструктори, израелските военни инструктори и няколко такива от Ангиля, които по указание на САЩ са ръководели главорезите от ИГИЛ в АлепоАко сирийците ги бяха набарали и показали пред света, щеше да се получи най-големия резил на САЩ за последните години. Затова самия Кери, въпреки, че куфарите са му събрани за напускане, си скъса подметките на моли Русия да ги спаси и сега лее крокодилски сълзи.

fallback