Кадър: YouTube
fallback

Руската Федерална служба за сигурност арестува в Москва мигрантска група диверсанти, подготвяли зрелищни терористични престъпления в руската столица по нареждане на групировката "Ислямска държава", съобщи пресцентърът на ведомството, цитиран от ТАСС.

Групата, включваща граждани на Таджикистан и на Молдова, планирала в Москва атентати с мощни взривни устройства саморъчна направа.

Диверсантите действали "по пряко нареждане" на ИД, предадено чрез неин пратеник, намиращ се в Турция и обявен за международно издирване от властите в Таджикистан.

Арестувани са 4 души. При обиски в жилищата им са иззети автоматични огнестрелни оръжия с боеприпаси, готови взривни устройства и голямо количество експлозивна смес. Разследването продължава, съобщава БТА.

Руските силови структури предотвратиха тази година опити за атентати на оживени места в Москва, Санкт Петербург и други градове от страната, планирани от пришълци от близки държави, припомни по-рано пред Националния антитерористичен комитет Александър Бортников, директор на Федералната служба за сигурност. През годината в Русия са предотвратени общо 42 терористични престъпления, посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Нашите институции

преди 7 години

да следят как ще се развие следствието, какво ще е наказанието и какви случки ще се случат по-късно на тези мигранти. После нашите да си вземат поука.НПО-тата, действащи у нас, също да следят развитието на случая. После да го съпоставят с протакането на следствието относно мистериозното убийство на българин недалеч от Центъра за бежанци в София (та да не се стигне до разследване на мигранти-извършители) и после да искат обяснения от съответните наши институции заради накърнени права на българи!

24

до 31

преди 7 години

Еми то от " евроатлантик" неможе да се очаква нещо свясно...

23

Анонимен

преди 7 години

Чувал дъм от познати как дейсъва ОМОН. Тия са ги спукали от бой, а какъв ад ги чака още не ми се мисли.

fallback