Снимка: архив, Reuters
fallback

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и руският му колега Владимир Путин са се договорили в телефонен разговор днес да положат съвместни усилия за започване на евакуация на цивилните и опозиционните сили от източната част на Алепо възможно най-скоро. Това предаде агенция Ройтерс, като се позова на източници от турското президентство.

Путин и Ердоган са подчертали необходимостта да се предотвратят нарушения на примирието, което бе постигнато с посредничеството на Турция и Русия вчера, пише БТА.

Евакуацията бе блокирана рано днес, след като Иран постави нови условия, а правителствените сили и бунтовниците възобновиха сраженията.

Ердоган е казал на Путин, че Турция е готова да вземе всички възможни мерки, за да осигури временен подслон и хуманитарна помощ след отваряне на коридорите за евакуация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

до номер 9!

преди 7 години

Или си мн0го млад, или нечетеш история, или "преливаш " от отрицателна енергия:Майката на Левски може и да е носила забрадка: тогава са били години на турска власт за района, турската власт е нАЛАГАЛА обичай, език.А ако си МИСЛЕЩ човек, МИСЛИ за облеклото през различните епохи и за различните слоеве от обществото. Стреми се да привличаш ПОЛОЖИТЕЛНА енергия, да разсъждаваш, да излъчваш самият ТИ положителна енергия.

7

Анонимен

преди 7 години

ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ ..ВСЪЩНОСТ МАЙКАТА НА В.ЛЕВСКИ НОСИЛА ЗАБРАДКА ХИДЖАБ Я ПОТЪРСЕТЕ

6

PD

преди 7 години

Новината е стара, и ситуацията вече е съвсем друга. След гореописаната договорка, бяха предоставени около 40 автобуса, които умерената опозиция (или отделни провокатори) обстреляха. Прехвърлянето на отговорността, за провалилата се евакуация, даде повод за медийна война, а междувременно тече операция по зачистване на последните "бунтовници"

fallback