Снимка: БТА
fallback

Избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп не вярва на заключенията на разузнаването, че Русия се е намесила в негова полза в предизборната кампания в САЩ, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Тръмп нарече смешни заключенията на разузнавателните служби и каза, че Демократическата партия ги използва като "още едно оправдание за загубата на Хилари Клинтън".

"Мисля, че това е смешно. Мисля че е още едно оправдание. Не му вярвам", каза бъдещият президент в интервю за Фокс нюз. Освен това според него заключението на разузнаването дори не е направено от Централното разузнавателно управление (ЦРУ).

Тръмп уточни, че не е на всяка цена против заповедта на президента Барак Обама да бъдат основно проучени кибератаките в предизборната кампания, но "не бива да се споменава само Русия, а трябва да се посочат също и други страни, може би други личности".

Тръмп неведнъж е казвал, че виновникът може да е Китай или самотен хакер, седнал на канапето.

ЦРУ стигна до заключението "с висока достоверност", че Русия се е опитала да повлияе на изборите в САЩ в полза на Тръмп, напомня АП.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

гп

преди 7 години

Малко трудно се влиза в конкретика с 500 символа, но това да е проблемът... ти си този, който не навлезе нито в конкретика, нито дори в нормален интелигентен разговор с подкрепена от факти гледна точка. Ако започнем в конкретика, ще те помета, а не ми е това целта. Мисля, че истинската интелигентност се изразява по-скоро в това как общуваш и как се държиш, когато спориш. Съдейки по всичко, изказано от теб от началото - не е трудно човек да си направи изводите за интелигентността ти.

46

Анонимен

преди 7 години

Краварите почнаха да се уповават само на вярата, доказателствата им се виждат като за обикновени хора...

45

Изгърбич Задвратян

преди 7 години

ако републиканците са излъгали матрьошките да платят предизборната кампания, в момента някъде във вашингтон пада голям смях..

fallback