Снимка: Reuters
fallback

Десетки хиляди южнокорейци излязоха по улиците на Сеул днес, за да отпразнуват свалянето на държавния глава, но еуфорията бе помрачена от страховете от период на политическа несигурност, предаде Франс прес.

За седма поредна седмица демонстранти се събраха в столицата в празнична атмосфера, ден след като парламентът гласува за импийчмънт на президентката Пак Гън Хе, замесена в мащабен корупционен скандал.

Oще по темата

Организаторите съобщиха за близо 600 000 участници в днешната проява, посочва Асошиейтед прес.

Хиляди се включиха в шествие край президентския дворец, където Пак ще остане предимно сама около шест месеца, докато Конституционният съд реши дали тя трябва да се оттегли за постоянно.

С табели, знамена и жълти балони в ръце, демонстрантите я призоваха да подаде оставка незабавно.

Десетки хиляди се струпаха на съседен булевард, който стана център на масовите протести през последните седмици.

По-рано днес в Сеул около 15 000 души демонстрираха в подкрепа на президентката под огромен неин портрет с баща й, допълва АФП.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

ТОТО

преди 7 години

Преди 2 месеца се върнах от ваканция в Южна Корея и мога да ви кажа, хора, че аз по-просперираща държава не бях виждал досега.Не ги знам колко работят, но хората са мили, усмихнати, приветливи, карат си новите коли и всичко им е чисто и подредено.А ние понеже работим по-малко часове, та вече сме 2 века след тях.Тъжно, но факт.

8

бг

преди 7 години

Джон Кери,Виктория Нюланд и Хилъри Еди коя си настояват за използване на сила срещу незаконните протестанти.

7

бг

преди 7 години

Сорос,Каспаров,Порош и Пентагона искат протестиращите веднага да се разпръснат и освободят обществените улици и площади и да не пречат на движението.

fallback