Снимка: архив, Reuters
fallback

Сирийските правителствени сили установиха контрол върху Стария град на Алепо, предадоха световните агенции, като се позоваха на сирийския Център за наблюдение на правата на човека.

Сирийските бунтовници се изтеглиха от частите на Стария град, които досега бяха под техен контрол.

Новината идва ден след като беше съобщено за значителен напредък на правителствените сили в източната част на Алепо.

Oще по темата

Най-малко 80 000 души са избягали от тази част на града от началото на офанзивата на армията срещу него на 15 ноември, предаде Франс прес.

Тези хора са потърсили убежище в кварталите под контрола на правителствените сили в западната част на Алепо или в зоните на града под контрола на кюрдските сили. Тази цифра не включва избягалите от Източно Алепо към зоните, които все още са под контрол на бунтовниците.

Днес сирийските военни са осигурили евакуацията на 200 души от превзетия от тях Стар град на Алепо, допълва ТАСС.

Руското министерство на отбраната съобщи, че в резултат на обстрел в Алепо е бил тежко ранен руския полковник Руслан Галицки, който по-късно починал от раните си в болница, предаде ТАСС.

Галицки е бил на мисия в Сирия като част от група руски военни съветници. Той е бил в един от кварталите на Западен Алепо, подложен на обстрел от сирийските бунтовници.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

Я гледай....

преди 7 години

До Боби 127 Смех , смех , а поспри малко да се смееш и си поеми въздух. *** такъв...

76

Мнение

преди 7 години

Бомбандировките в Сирия унищожават градовете им а не толкова ИДИЛ.Сирия вече не е държава а географско понятие. Никога няма да се съвземе.ИДИЛ може да се унищожи само със сухопътни операции , но явно никой не иска да рискува.Един руски полковник е убит. А колко цивилни сирйци са убити и прогонени ?

75

myzik

преди 7 години

До РУСОФИЛЬ ; shto delaet ryski polkovnik v sirie sprashvaesh- ebiot devoski i tvayu mat ponil............

fallback