Снимка: Reuters
fallback

Председателят на общинския съвет във финландския град Иматра край границата с Русия и двама журналисти бяха застреляни, когато са напускали ресторант в събота през нощта, съобщава AFP, позовавайки се на полицията.

Разследващите уточняват, че трите жени са убити от мъж с пушка, който по-късно е бил арестуван и подложен на разпит в неделя. Мотивът за атаката все още не е ясен, съобщава "Фокус".

"Стрелецът е мъж на 23 години, финландец. Към момента изглежда, че жертвите са били избрани случайно", заявиха от ръководството на разследването, според които нападателят е криминалнопроявен.

Също така към момента няма информация, че преди инцидента убитите жени са се познавали помежду си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

а1

преди 7 години

Финланцец застрелял финландци във Финландия!?Това наистина е шокиращо за тези географски ширини.Живял съм в Хелзинки почти година, наистина е тихо, спокойно и дори скучно!Единственното удоволствие там е .... секса или алкохола!Но, какво общо има Русия в случая та трябва да бъде спомената?

5

Анонимен

преди 7 години

омфггг живях там една година....нямата си представа колко е малко това селце и колко е спокойно, прекалено спокойно даже....все едно си на планински курорт..но да, има откачалки и особняци, но сега им е сезона да искачат, че се стъмва в 3пм....но радвам се, че се отървах бе произшествия, за разлика от тези тримата

4

Анонимен

преди 7 години

И Нокиа развалиха.

fallback